Endret: 14 jan 2017     Opprettet: 29 mai 2016

Ventilasjonsanlegget

I husene våre har vi en avtrekksvifte, vv 450 L levert av Villavent, montert på loftet. Viften betjenes via kjøkkenhetten over komfyr, her kan du justere avtrekket ved matlaging og slå av/på avtrekket i bad/vaskerom. Når kjøkkenhetten står i posisjon av vil viften fortsatt gå for å suge ut gammel luft, dette fordi inneklimaet skal bli bedre.

Forutsetningen for et bedre inneklima er at ventiler montert på yttervegger må holdes åpne, det skal være åpning mellom dør og terskel inn til bad, vaskerom og soverom. Dersom det har blitt skiftet dører, satt inn terskler slik at det ikke er luftåpning inn til rommene når døren er lukket bør det monteres inn en ventilasjonsrist i dørbladet for å sikre luftgjennomstrømning i huset. Sjekk også at loftsluken klemmer godt mot taket slik at det ikke er åpning inn til loftet, dette for å hindre at varmluft og kondens siver inn på loftet.

Det samler seg mye støv og skitt i viften og den bør derfor rengjøres årlig.

Gjør følgende:

- Slå av kjøkkenhetta.

- Viften på loftet er tilkoblet med en hurtigkobling. Ta opp ledningen som kommer ut av vifta, da ser du en kobling, trykk inn fjæren på siden av koblingen og dra koblingen fra hverandre.

- Nå er vifta strømløs og du kan skru ut de fire skruene i fronten på vifta. Selve motoren følger med ut og du kan ta den med ned og rengjøre den. Ikke hold den under springen slik at den blir full av vann, Bruk en lett vætet klut med mild såpe og tørk av. Selve viftehuset må også rengjøres.

- Sett motoren på plass, den passer inn kun en vei. Skru inn skruene og koble til hurtigkoblingen.

Siden selve viften er plassert på loftet må du bruke en kjøkkenhette som er beregnet for eksternmotor. 

Mer om dette og hvor du kan kjøpe en ny kjøkkenhette kan du lese om i menyen:

Informasjon A-Å - Avtaler -  Kjøkkenhetter