Endret: 26 okt 2016     Opprettet: 25 mai 2016

Vask av hus

Borettslaget har tidligere år lånt ut høytrykkspylere for vask av hus.

Fordi ytterveggene våre begynner å bli dårlige, vil vi ikke låne ut spylere lenger.

Bakgrunnen for dette er å unngå spyling av vann inn i sprekker på panelet og inn i åpningen rundt vinduene. Dette vil igjen medføre større risiko for fukt og deretter råte.

Vi anbefaler at du følger vaskeanvisningen som beskrevet nedenfor.

Start med å blande ut Jotun Husvask med vann, 1:20, eller andre produkter beregnet for fasadevask. Husvaskprodukter fjerner salt, grønske, skitt,

blomsterstøv, grønske, fett og svertesopp. Ifølge Jotun gjør dette at sopp- og algevekster ikke så lett får feste og at risikoen for å binde fuktighet på veggen reduseres.

Sprøyt blandingen på veggen. Her er det viktig å starte nederst og jobbe seg oppover. For det første så er husveggen mest skittent nederst, så det gjør ikke noe at virketiden blir litt lengre her. For det andre unngår du at rander med skitt renner nedover veggen og lager stygge merker. Det enkleste er å benytte en trykksprøyte til dette formålet.

La såpen virke i 5-10 minutter og pass på at det ikke tørker inn. Må du vaske i sol, pass på at du fukter både før du har på rengjøringsmiddelet og holder det fuktig underveis.

Når virketiden er ferdig, gå over veggen med en halvstiv kost/børste på et forlengelsesskaft for å komme til i alt av fordypninger på veggen. Dypp den i vaskeblandingen og skrubb veggen, også her fra nederst på veggen og oppover.

Skyll veggen med en hageslange for å få av husvaskmiddel og skitt. I motsetning til med resten av vaskeprosessen skal du her skylle ovenfra og nedover.